Inventura Advokat vant heldigital rettssak

I forbindelse med utbyggingen av Hammerfest Arena ble utbygger saksøkt av en entreprenør som ikke fikk jobben. Inventura Advokat vant frem for sin klient Hammerfest Arena – i en heldigital rettsak.

Hammerfest Arena skal bygges ut, og avholdt konkurranse om oppdraget. Entreprenørselskapet Hugaas Entreprenør AS tapte konkurranse, og gikk til sak mot Hammerfest Arena. Inventura Advokat ved Helge Follestad representerte Hammerfest Arena i Hammerfest tingrett.

I en heldigital rettssak der alle aktører deltok via digitale hjelpemidler vant Follestad og Inventura Advokat saken for sin klient.

Økonomiske problemer

Inventura Advokat argumenterte i retten med at Hugaas Entreprenør har så dårlig økonomi at de kunne fått problemer med å gjennomføre oppdraget, og at det derfor var en riktig avgjørelse av Hammerfest Arena å gi oppdraget til en annen entreprenør.

I følge iFinnmark, som dekket rettssaken (bak betalingsmur), fremholdt advokat Follestad i retten at Hugaas entreprenør per 18. mars hadde 46 betalingsanmerkninger, og at det derfor var korrekt å gi oppdraget til en annen. Follestad fikk også frem at Hugaas entreprenør tidligere har fått prosjekt avvist på grunn av dårlig økonomi.

Hammerfest Arena vant dermed saken. Avgjørelsen ble anket, og Inventuras klient vant også ankesaken.