HeidelbergCement

Tema Prosjekter innen det private

Emne Inventuraprosjekter

Hvordan bygge en ledende global innkjøpsfunksjon med utgangspunkt i Skandinavia?

Da det globale sementselskapet HeidelbergCement kjøpte norsk-svenske Scancem, ble innkjøpsfunksjonen i det oppkjøpte selskapet tildelt oppgaven med å løfte konsernets innkjøpsfunksjon til et internasjonalt ledende nivå.

Inventura jobbet tett sammen med HeidelbergCement i innkjøpsprogrammet, som genererte mer enn 100 millioner euro i besparelser.

- Inventuras bistand omfattet blant annet design og målsetting for det globale forbedringsprogrammet for innkjøp, og prosjektledelse for innkjøpsprogrammene innenfor alle forretningsområder. Disse omfattet både analyse, implementering, kompetanseheving og resultatsikring, sier tidligere innkjøpsdirektør i HeidelbergCement, Staale Hansen.

Inventura bisto også med opplæringsprogrammer for mer enn 800 medarbeidere over hele verden, ekspertprogrammer for ledende innkjøpere og tekniske medarbeidere og etablering og fasilitering av kategoriteam for viktige innkjøpsområder, både strategiske og ikke-strategiske kjøp.

- Inventura bisto også i organisering og bemanning av nye innkjøpsorganisasjoner i forretningsområdene etter hvert som de ble rullet inn i programmet, sier Hansen.

HeidelbergCement har mer enn 53.000 ansatte i over 40 land, og er en av verdens største produsenter av sement, med en årlig omsetning på over 11 milliarder euro.