Hva er egentlig sertifiseringsordningen SOA-Basis for offentlige innkjøpere? Bør du bli sertifisert, og hvordan blir du det på enkleste måte? Lær mer om SOA-Basis-ordningen, og hva den betyr for deg, på dette nyttige frokostseminaret.

I fjor høst innførte Digitaliseringsdirektoratet (tidligere Difi) en sertifiseringsordning, SOA Basis for offentlige innkjøpere. Formålet er å sikre riktig og felles kompetanse i innkjøp og offentlige anskaffelser blant alle som steller med offentlig innkjøp i Norge. Det forvaltes enorme verdier gjennom offentlige innkjøp, og utøves et stort samfunnsansvar.

Hvert år kjøper Norges 3000 offentlige oppdragsgiver inn varer og tjenester for omkring 520 milliarder kroner. Riktig kompetanse og riktig bruk av regelverket er derfor en viktig del av velferdsstaten. Alle som jobber hos, med eller for offentlige oppdragsgivere bør vurdere å bli sertifiserte innkjøpere, for på den måten å dokumentere ferdighetene de har innen fagområdet offentlige anskaffelser.

Enkel e-læring for SOA Basis

Inventura har på bakgrunn av fagplanen til den nye sertifiseringsordningen for offentlige innkjøpere utarbeidet et e-læringskurs som gir deg det beste utgangspunktet for å bli sertifisert. Fagplanen viser kompetansemål og kunnskap som offentlige innkjøpere må ha for å bestå sertifiseringstesten og dermed bli sertifisert innkjøper.

Inventura har 25 års erfaring som eksperter på innkjøpsdrevne verdikjeder og offentlige anskaffelser. Den kompetansen vi har opparbeidet oss gjennom disse årene vil vi gjerne dele med andre, og bidra til at alle som driver med offentlige anskaffelser får hevet sin egen kompetanse. Samtidig er e-læringsprogrammet Innkjøpsskolen en enkel og grei måte å skaffe seg nødvendig opplæring for å bestå eksamen til SOA-Basis for offentlige innkjøpere. 

Frokost og kunnskap for offentlige innkjøpere

På vårt frokostseminar om SOA-Basis blir det servert frokost fra kl 08:00, før det blir en introduksjon til SOA-Basis og Innkjøpsskolen fra kl 08:30-10:00. Foredragsholder Helene Finckenhagen Dinesen er seniorrådgiver i Inventura, og har lang erfaring med offentlige anskaffelser. Hun er jurist, og har tidligere jobbet både i det danske kulturdepartementet og i Oslo Kommune med kultur- og idrettsbygg – blant annet både nye Deichman og Munchmuseet. Hun er selv sertifisert som innkjøper, og deler tips og triks om både fagplan og eksamen for SOA Basis – og den enkleste veien dit.

Seminar i både Bergen og Oslo

Seminaret arrangeres både i Bergen og Oslo. I Bergen samles vi på tradisjonsrike Grand Hotel Terminus ved jernbanestasjonen onsdag den 4. mars kl 0800. I Oslo samles vi uken etter, torsdag den 12. mars i kulturhuset Sentralen i  Øvre Slottsgate – til samme tid. Arrangementet er gratis.

Meld deg på HER.

Vel møtt til interessant og nyttig faglig frokost!

 

Gunnar Bleness

Partner / leder marked, kommunikasjon og HR

gunnar.bleness@inventura.no 907 61 867
Se alle ansatte